В световния ден на кръводаряването - все повече хора се

...
 В световния ден на кръводаряването - все повече хора се
Коментари Харесай

„Това е нещо, което мога да дам от себе си": Жена е дарявала 25 пъти кръв досега

 

В международния ден на кръводаряването - от ден на ден хора се сплотяват към самодейността да оказват помощ.

 За да покаже на щерка си Дариа какъв брой е значимо да се оказва помощ Стефани Димитрова се включва незабавно в незабавната кръводарителска акция в Бургас, когато три деца се нуждаят от помощ.

 Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?  Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък 2 мин. Оранжев код за стихии и градушки тук-там в петък  Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО) 4 мин. Бедствено състояние в Нова Загора: Силна стихия с градушка удари региона (ВИДЕО)  Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си 1 мин. Ветеринар: Раненият при градушка щъркел е предпазвал дребните си  „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване 2 мин. „ Мамо, доста те обичаме “: Майка на две деца се нуждае от средства, с цел да пребори тежко заболяване  Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ) 2 мин. Жена е с тежки изгаряния след гърмеж на къща в Костинброд (СНИМКИ)  Какво време ни чака през почивните дни? 1 мин. Какво време ни чака през почивните дни?

Стафани Димитрова

„ Без да се замисля, си споделих " Аз отивам да давам кръв ". Колкото повече сме осведомени, толкоз повече съм сигурна, че хората ще откликнат и ще схванат, че това е едно положително дело “, споделя Стефани.

В деня на кръводарителя Българският червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология отличиха тези, които оказват помощ за спасяването на човешки животи. И регистрират, че има растеж на хората, които желаят да подаряват. От началото на годината над 31 200 са дарили кръв.

„ Когато един донор подаде ръка, с цел да му се вземе кръв, това избавя човешки животи. И по тази причина би трябвало да сме доста признателни “, споделя акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК.

Сред отличените през днешния ден е Дорела Алтъпармакова, която е пособия 25 пъти до момента.

„ Това е нещо, което мога да дам от себе си, без да вреди, и го върша колкото мога “, споделя тя.

Дарителите приканват - да оказват помощ едни на други и да демонстрираме положителния образец и на децата си.

Продължи да четеш  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР